Onderzoekslijnen cultuureducatie - CmK4
Cultuuronderwijs is onmisbaar voor de vorming van jonge mensen tot kritische volwassenen. Lessen in literatuur, theater, muziek, dans, media, beeldend kunst en erfgoed zijn niet alleen ontzettend leuk maar ze zijn ook broodnodig voor de brede vorming van kinderen. Door cultuureducatie ontwikkelen kinderen hun talenten en maken zij kennis met schoonheid. Ze leren de waarde van kunst te begrijpen. Cultuureducatie zorgt voor historisch besef en daagt de leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen.
Rijnbrink
Rijnbrink Cultuureducatie richt zich op de 21 kleine en middelgrote gemeenten in Overijssel.
‘Met het cultureel ecosysteem brengen we kunst en cultuur in hun leven. We willen jongeren helpen om autonoom te leren denken en zowel kinderen als jongeren de kans bieden om hun talenten op het gebied van cultuur te verkennen en ontwikkelen. Samen zetten we ons met alle liefde in voor toegankelijke, hoogwaardige en duurzame cultuureducatie in Overijssel.
Zo maken we van Overijssel hét voorbeeld van hoe cultuur en onderwijs hand in hand gaan’.
Doe je mee?
Zo maak je als school het verschil
De komende beleidsjaren gaat Rijnbrink (penvoerder CMK gelden) zich richten op vier onderzoekslijnen die de meerwaarde en impact van cultuureducatie inzichtelijk maken. Dit doen ze graag in samenwerking met scholen.
Er zijn vier onderzoekslijnen:
1. DRUK! Jongeren en sociale druk
2. KWIJT? Verloren door technologie
3. MAAKTAAL Taalontwikkeling door cultuureducatie
4. TIJD! Voor gespecialiseerd onderwijs
Bij Rijnbrink worden deze onderzoekslijnen verder uitgewerkt. Heeft jouw school interesse om hier mee over te horen en eventueel mee te doen? Stuur een mail naar één van de adviseurs van Rijnbrink of meld dit bij de cultuurcoach Marjanne Oost.
Ga hier naar de onderzoekslijnen
https://cultuureducatieoverijssel.nl/onderzoekslijnen-cultuureducatie/