De Kunst van het Verdwalen:

Inspiratietraining Kinderboekenweek 2022

 

Over het boek

‘De Kunst van het Verdwalen’ is een doe-denkboek voor leerkrachten (en de leerlingen) waarmee jullie samen kunnen ontdekken hoe je het gewone onderwijspad even kan verlaten.
Door werken met het boek, de werkvormen toe te passen, kun je je lessen vol kunst & cultuur stoppen. Jij bent, als leerkracht, de sleutel in het aanbieden van nieuwsgierig makende lessen die van de leerlingen vraagt om samen te onderzoeken in plaats van imiteren en kopiëren. Welke ontdekkingstocht het best bij jou en je leerlingen past… die weg weet jij.

Onderzoekend leren voor volwassenen!

De verdwaalformule in het boek is ingang voor een proces waar je niet direct je eerste gedachte pakt, maar door denkt, fantaseert en dan een beetje verdwaalt, waardoor je op nieuwe, bijzondere, te gekke verbindingen legt. Creatief denken dus. Zo nodig in de huidige tijd.

Laten we het onderzoekend leren voor volwassenen noemen. En optimaal gebruik makend van de 21e eeuwse vaardigheden. MAAR… we brengen er ook een structuur in aan. Want, zo zeggen de schrijvers Jeffrey en Anne, je kan niet verdwalen als je niet een doel hebt. Dus ook bij de doelen zoals ze geformuleerd zijn binnen de verschillende leerplankaders. Door ze naar je eigen hand te zetten, kan je onderdelen van je methodes vervangen.

Eigenaarschap

Het gaat bij het verdwalen om jouw inspiratie, jouw doel, jouw leerlingen en jouw kwaliteit, passie. Ben je een doorzetter, een vrager, hou je van systemen en plannen, ben je creatief, een verhalenverteller, een rebel, een chaoot? Allemaal goed. Pas als bij jou het vuurtje aangaat gaat dat ook bij anderen aan. En vooral ook, waar krijg jij nou zelf veel energie van. Zodat het je geen extra werk … maar je een lekkere flow oplevert.

De Gi-Ga-Groen inspiratietraining

Bij de inspiratietraining gaan we werken met de formule, met het thema van de kinderboekenweek 2022 ‘Gi-Ga-Groen’ als inspiratie. Toffe projecten en lessen bedenken! Dus neem deze uitdaging aan, onderzoek samen met Jeffrey Deelman en Anne Graswinckel van ‘De kunst van het verdwalen’ het thema Gi-Ga-Groen. Plezier gegarandeerd!

Er worden twee mogelijkheden aangeboden om de training te volgen.

Waar en wanneer? Aanmelden inspiratietraining2022

Woensdag 14 september 2022 van 15.00-17.30 uur in
De Meenthe Steenwijk

Donderdag 29 september 2022 van 15.00-17.30 uur in
De Burght Vollenhove

Meld je hier aan voor de inspiratietraining

Aanmelden kan tot en met dinsdag 21 juni 2022. Deelname is gratis! 

Zie voor meer informatie www.kunstvanhetverdwalen.nl

 Waarschuwing

Waarschuwing

Waarschuwing